Dejul aduce omagii lui Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale

foto: Ziarul Metropolis

Primăria Municipiului Dej organizează luni, 15 ianuarie, începând cu ora 11.00, manifestări dedicate zilei poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu, și Zilei Culturii Naționale.

„Data de 15 ianuarie are o semnificație deosebită pentru noi românii, este ziua în care an de an sărbătorim nașterea marelui nostru poet Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale. Anul acesta, care coincide cu centenarul Marii Uniri, se împlinesc 168 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești”, transmite primarul Costan Morar.

Manifestările vor debuta la bustul poetului din cartierul 1 Mai. Cu acest prilej, va avea loc și inaugurarea a două obiective culturale, librăria și sala multimedia 3D, unde va avea loc o proiecție de film documentar despre Mihai Eminescu.

„Sunt două investiții pe care, la fel ca și Centrul Cultural ”Arta”, le-am realizat pentru a ne pune în valoare trecutul nostru, pentru a ne bucura împreună de momentele importante pe plan local, zonal sau național, pentru o organiza evenimente culturale dedicate tuturor vârstelor și preferințelor. 

Toată săptămâna viitoare va fi dedicată marelui poet. Filmul documentar despre personalitatea sa, urmând să fie difuzat zilnic, la sala multimedia, elevilor din școlile dejene”, mai precizează edilul dejean.

https://www.facebook.com/costan.morar.9/videos/1979577055631659/

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu