Peste 250 de străini au fost prinși muncind la negru la Fujikura Dej

Unitatea de producţie din Dej a Fujikura Automotive România a fost amendată de către reprezentanții ITM Cluj cu 100.000 lei, în urma unor controale care au scos la iveală faptul că peste 250 de străini din Mexic, Maroc şi Paraguay munceau acolo la negru. Totodată, marocanilor le-au fost revocate vizele de intrare pe teritoriul României.

„Numărul total al persoanelor, fără avize de detaşare, primite în unităţile de producţie din Dej, aferent perioadei februarie-iunie 2017, a fost de 291 cetăţeni (184 marocani, 57 mexicani, 50 paraguayeni). (…) În fapt, la data controlului, inspectorii de muncă au constatat faptul că cetăţenii străini desfăşurau activităţi normale de producţie, fiind incluşi în fluxurile de producţie cablaje auto.

Fapta de primire la muncă a cetăţănilor străini fără avize de detaşare constituie contravenţie şi a fost sancţionată de inspectorii de muncă cu amendă contravenţională în cuantum de 100.000 lei, maximul permis de lege (conf.art. 8 alin. 2 lit. a din Ordonanţa nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare)”, se arată într-un comunicat al ITM Cluj, citat de Ziua de Cluj.

 

 

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu