3 tipuri de canapele perfecte pentru livingul tău în stil scandinav

Livingul în stil scandinav oferă senzația unui spațiu prietenos, aerisit, luminos și în același timp confortabil. Acest stil de design surâde tot mai multor europeni și a început să prindă tot mai bine și în România. Un avantaj este că bugetul alocat nu trebuie să fie unul foarte mare, dat fiind faptul că nu se pune accentul pe opulență. În același timp, obiectele vechi recondiționate se pot încadra foarte frumos în „peisajul” scandinav.

Pentru a ajunge la rezultatul dorit, există câteva reguli de bază ușor de urmat. Partea bună este că nu ai nevoie de un designer de interior, ci poți face totul singur.

Iată 3 sugestii de canapele potrivite pentru un living în stil scandinav!

Culori, texturi și printuri

Stilul scandinav include, după cum sugerează și numele, influențe din Danemarca, Norvegia și Suedia. Dat fiind faptul că în aceste zone iernile sunt destul de lungi, culorile ideale pentru amenajările interioare sunt unele deschise, luminoase. Paleta de culori a stilului scandinav este destul de simplă: de la albul curat, la albul murdar, bej, gri deschis, albastru deschis, galben deschis, roz deschis și uneori verde deschis. Bineînțeles că se mai includ printre acestea și mici „artificii” în culori vii pentru a da o notă de originalitate.

Când vine vorba de canapele, țesăturile sunt și ele un lucru foarte important. Se optează pentru țesături naturale, călduroase și în culori deschise. În ceea ce privește printurile, în general, pernele și păturile de pe canapele au dungi sau forme geometrice (romburi, cercuri, pătrate. etc). La mare căutare sunt și țesăturile care au un model dat de textura materialului, textură care poate fi îmbunătățită și cu un print simplu.

Canapelele perfecte pentru livingul tău în stil scandinav:

  • Canapeaua tip Lawson – este confortabilă datorită pernelor foarte pufoase și potrivită pentru stilul scandinav, deoarece păstrează liniile. Dacă livingul tău este unul mic, această variantă poate fi una foarte bună, mai ales datorită faptului că are picioare înalte. Gama variată de canapele de la Sensodays îți oferă posibilitatea să găsești o astfel de canapea pe mărimea și culoarea potrivită designului casei tale, una perfectă pentru întreaga familie.
  • Canapeaua Mid Century – este inspirată din trendul anilor 1940 – 1970, însă se potrivește perfect acestui stil. Fiind ridicată de la sol și fără curbe, este perfectă pentru livingul unui apartament. Dezavantajul constă în faptul că nu este făcută pentru cei care își doresc să mai și doarmă din când în când pe ea.
  • Canapea modulară tip colțar fix – probabil ai mai văzut un astfel de obiect de mobilier, format adesea din trei sau cinci bucăți. Este genul de canapea bună pentru o familie mare și pentru un spațiu generos, de cele mai multe ori fiind întâlnită în livingurile de la case. Forma de U este potrivită pentru spații mai mari, iar cea de L pentru cele mai mici.

Așadar, pentru a alege canapeaua perfectă pentru livingul tău în stil scandinav trebuie să optezi pentru modele simple în culori deschise. Dacă vrei să existe și o pată de originalitate, poți asorta canapeaua cu perne în culori mai vii sau cu printuri. Nu uita de texturi, stilul scandinav este cunoscut pentru țesăturile naturale și călduroase!

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu