Alina Meșter: „În administrația dejeană nu sunt acceptate ideile altora decât ale primarului”

Știri din Dej: Cine este Alina Meșter? Cum te-ai descrie?

Alina Meșter: Sunt o dejancă get beget, născută și crescută în Dej. Am absolvit Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian, la clasa sportivă, diriginte fiindu-mi regretatul antrenor și profesor Petru Stavariu, fiind jucătoare în lotul echipei de baschet în anul în care Dejul a intrat în Divizia A. Am terminat facultatea în cadrul universității Bogdan Vodă Cluj, la secția Finanțe-Bănci, un master în Management și unul pe cale de a-l finaliza în Protecția Mediului. Lucrez de aproape 30 de ani în domeniul bancar, la același angajator, iar în acest moment sunt manager. Am 3 fete frumoase și deștepte, cu care mă mândresc, iar viața mea se împarte între casă, muncă, voluntariat, iar mai nou, de câțiva ani, politică.

Alina Meșter: De ce ai ales să intri în politică și de ce la USR?

Știri din Dej: Datorita unei prietene foarte bune. În 2018, proiectul USR de strângere de semnături pentru “Fără penali în funcții publice” a creeat o emulație în România. Îi admiram, dar nu eram hotărâtă să fac pasul în politică, iar ea, Daviela Pop, a văzut în mine ceea ce eu nu credeam că există: voința de a schimba în bine câte ceva în Dej. În 2019 am aderat la USR Dej, iar proiectul lor de atunci de “mapare” a locurilor de joacă din oraș și de reabilitare a acestora au dat roade, iar eu am început să cred în acest partid. Acum mă regăsesc în USR și îmi doresc ca acesta să poată pune în practică ideologiile liberale.

Știri din Dej: Care sunt principalele probleme ale orașului?

Alina Meșter: Offff!!! Principalele??? Toate mi se par importante și sunt multe!!!
Dar cred ca în Dej sunt două mari probleme: calitatea lucrărilor și neîntreținerea orașului!
De o perioadă bună de timp, Dejul este un șantier continuu, practic din 4 în 4 ani, bineînțeles în ani electorali, încep lucrări care se termină doar în prag de alegeri! Și nu apucăm să ne bucurăm de ele, că se deteriorează și din nou avem șantier. Eu sunt ferm convinsă că o lucrare de calitate durează mai mult de 4 ani!
Neîntreținerea orașului se vede peste tot, de la Parcul Mare, unde ar trebui să fie o oază de recreere pentru dejeni, la centrul orașului, sufocat de mașini, de la cartierele orașului, pline de mizerii, străzi cu gropi și trotuare blocate de mașini parcate, la cimitirele unde rudele noastre se odihnesc printre gunoaie.

Știri din Dej: Cum evaluezi activitatea actualei administrații locale?

Alina Meșter: Haotică ! Eu cred că în administrația locala sunt oameni foarte competenți, ce își cunosc meseria și pot face lucruri extraordinare, însă managementul actual nu este capabil să îi pună în valoare. Un singur om nu poate gestiona un oraș și nu își poate atribui munca tuturor departamentelor. El, primarul, este pus acolo să coordoneze, nu să “filtreze” toate informațiile. Tocmai din acest motiv e haosul acesta, pentru că toate “se mișcă în Dej” numai cu acordul lui. Dacă fiecare departament ar fi responsabilizat și lăsat să-și faca treaba conform fisei postului și doar la derapaje intervenit, sunt ferm convinsă că administrația locală ar arata cu totul altfel. Nu poți fi în tot și toate!

Știri din Dej: Ce ai reușit să faci în ultimii 2 ani, în calitate de consilier local?

Alina Meșter: Din păcate nu atât de multe pe cât mi-aș fi dorit. De la început nu am avut mari speranțe, știind că primarul este un traseist, trecut recent de la PSD la PNL, pentru care nu contează doctrinele sau principiile, doar oportunismul. Doi ani la rând, la aprobarea bugetului, am încercat și noi să ne aducem contribuția la dezvoltarea orașului. Bineînțeles că ne-au fost respinse pe banda rulantă de mașinaria de vot a primarului, consilierii locali PNL, deși erau propuneri de bun simț și necostisitoare, precum parcările pentru persoane cu dizabilități în oraș, câteva cutii cu vopsea și un șablon. Din păcate în administrația dejeană nu sunt acceptate ideile altora decât ale primarului.

Știri din Dej: Are Dejul nevoie de o schimbare?

Alina Meșter: Categoric DA. Și poate veni doar dacă toți dejenii sau majoritatea lor, și-o vor dori în 2024 când vom alege din nou, prin vot, edilul orașului. Îi îndemn pe toți, încă de pe acum, să se gândească dacă vor același oraș deplorabil sau un oraș înfloritor, în care să îți dorești să trăiești, să îți dorești să îți crești copiii sau nepoții și în care sa te simți bine, pentru că acasă suntem.

Distribuie articolul

2 Răspunsuri la “Alina Meșter: „În administrația dejeană nu sunt acceptate ideile altora decât ale primarului””

  1. Florin Tudor

    Asta trebuie sa se schimbe,noi trebuie sa facem asta acum!

  2. Racz Constantin

    Ma bucur ca am cunosut pe doamna,Alina Mester un om deosebit de care are nevoie Orasul Dej si sunt convins ca daca o sustinem am putea iesi din groapa in care stam de multi ani facind din doamna consilier un Primar care sa ne scoata la standardele si faima de oras european mandru fiind un gospodar bun ca la cifre sa pricepe .Cu stima.

Lasă un comentariu