Dejul pedalează la cea de-a treia ediție a evenimentului „Marșul Bicicliștilor Dejeni”

Dejenii vor pedala în cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului „Marșul Bicicliștilor Dejeni”. Activitatea va avea loc sâmbătă, 21 octombrie a.c. Marșul va dura circa treizeci de minute și va străbate zona centrală și o parte din cartierul Dealul Florilor.

Organizatorii anunță că întâlnirea participanților va avea loc în Piața Bobâlna, de la ora 16:00. Traseul concret este:

  • Pţa. Bobâlna -> str. 1Mai -> str. Avram Iancu -> str. Ecaterina Teodoroiu -> str. Dogrogeanu Gherea până în faţă la Carrefour şi retur pe str. Dobrogeanu Gherea -> str. Ecaterina Teodoroiu – str. Avram Iancu -> str. Regina Maria -> str. 1 Mai -> sens giratoriu Spital -> str. Mărăşeşti -> str. Gheroghe Şincai -> fântâna arteziană -> Pţa. Bobălna.

„Cu ocazia acestui eveniment dorim să amintim autorităţilor locale, publicului larg şi presei, că este nevoie acută de promovare a utilizării bicicletei ca alternativă la transportul automobilistic. Bicicleta este o soluţie în deplasarea urbană zilnică alături de transportul în comun!

Dorim ca tot mai mulți dejeni să folosească bicicleta pentru a se deplasa la locul de muncă, să facă ieșiri în natură, toate acestea când permite vremea, pentru că nu avem infrastructura și cultura velo suficient de dezvoltate încat să pedalăm pe ploaie, prin vânt și zîpadă ca în alte țări occidentale! Dorim să avem un oraș mai puțin aglomerat de mașini, mai prietenos cu pietonii și bicicliștii”, transmit organizatorii.

De asemenea, reprezentanții evenimentului spun că dacă dejenii vor primi pozitiv această tranziție la bicicletă, vor înainta cereri către conducerea orașului în vedere creării unui mediu adecvat celor dornici de mișcare pe două roți.

„Ne-am dori o zonă unde să putem pedala în voie. Au fost anumite promisiuni în trecut despre zona “Bungăr”, că ar putea fi amenajată cu trasee pentru bicicliști, pentru cei care doresc să alerge și pentru plimbări în aer liber, dorim ca aceste promisiuni să se înfăptuiască, să nu rămână undeva în aer.”

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu