Grevă la Spitalul Municipal Dej

O parte din angajații Spitalului Municipal Dej au protestat, ieri, luând astfel parte la o grevă de avertisment organizată la nivel național.

La grevă au participat o parte dintre membrii Sindicatului SANITAS DEJ. Aceștia au cerut introducerea în Ordonanţa 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ,a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică şi a celor din creşe şi grădiniţe, aproximativ 1.500 de persoane. Totodată, sindicaliştii cer reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei, între asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeaşi profesie, având aceeaşi fişă a posturilor şi aceleaşi atribuţii. De asemenea, aceștia doresc și reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei, între spitalele clinice şi neclinice şi trecerea asistenţilor din aststenţa socială pe grila din sistemul neclinic

Greva a durat două ore, între  8:00 și 10:00, timp în care s-au asigurat doar urgențele. La aceasta au luat parte 70.000 de sindicaliști ai Federației Sanitas din toată țara.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu