Modernizarea Parcului Balnear Toroc a fost finalizată

Primarul Costan Morar anunță finalizarea lucrărilor de modernizare a Parcului Balnear Toroc. Investiția, în valoare de 4,5 milioane lei, demarată la începutul anului 2016, a constat în construirea de noi bazine , amplasarea de tobogane acvatice și extinderea plajei, cu scopul de a oferi vizitatorilor noi atracții și servicii pe tot parcursul sezonului estival.

În cadrul lucrărilor investiționale au fost realizate următoarele:

  • au fost amplasate 3 tobogane acvatice cu piscină de descărcare de 150 mp și adâncime 1,2 m;
  • au fost construite : piscina pentru adulți 700 mp, adâncime 1,5 m, piscină pentru copii 100 mp, adâncime 0,5 m precum și o piscină cu apă sărată 90 mp, adâncime 0,80 m.
  • a fost extinsă plaja de nisip, cu umblele și a fost refacut pontonul în jurul lacului sărat, pe o suprafata de peste 1000 mp.
  • lucrări de modernizare s-au realizat și la pavilionul acoperit unde funcționează o piscină incălzită, saună cu cromoterapie, jacuzzi și căzi de masaj cu apă hipersalină naturală, adusă din lacul sărat şi ulterior incălzită.

„Evenimentul de astăzi este o încununare a întregului efort și muncii depuse pe parcursul derulării investiției, astfel încât astăzi să putem spune că Dejul are un Parc Balnear modern în care dejenii și toţi cei care îl vizitează să poată să se relaxeze , să înoate, să se distreze, să facă plajă dar și tratament.

Este un pas important pe care îl facem, pentru transformarea Dejului dintr-un oras poluat într-un oraş turistic. Suntem declaraţi Statiune Turistica de Interes Local şi nu ne oprim aici. Vom dezvolta un circuit turistic în care să fie incluse, Pădurea Bungăr, zona Balta din Catierul Dealul Florilor şi Salina Ocna Dej. Imi doresc să dezvoltăm zona ca staţiune de tratament balneo, având in vedere recunoaşterea calitaţilor apei sarate în tratarea afecţiunilor reumatologie, neurologice şi alte afectiuni, confirmate prin analize ale apei, de catre Institutul Naţional de Balneologie.

Mă bucur că am ajuns în momentul realizării acestei investiţii de modernizare şi mi-am dat seama că atunci când iţi doreşti ceva cu adevarat şi pui mult suflet, acel lucru se realizează. Aceasta investiţie este pentru dejeni şi pentru toti cei care vor vizita zona noastră de agrement şi oraşul nostru şi le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, pentru a fi finalizat acest mare obiectiv turistic, constructorilor, diriginţilor de şantier, angajaţilor parcului balnear, coordonaţi de şeful de serviciu, Claudiu Chira, cel care m-a susţinut permanent în implementarea acestui mare proiect”, a declarat primarul Costan Morar pe o rețea de socializare.

Într-un oraș care ducea lipsă de centre spa, Toroc oferă dejenilor o oază de relaxare binevenită!

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu