Primăria Dej: zone de joacă și de socializare și spații de fitness în aer liber, pe strada Fragilor

Conducerea Primăriei Dej anunță implementarea proiectului „Refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate și neutilizate din strada Fragilor, numărul 8, Municipiul Dej”. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și se ridică la valoare de 10.277.979,92 lei, din care 10.072.321,32 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Potrivit informațiilor oferite de autoritățile locale, proiectul propune intervenții autorizate pentru transformarea locației din strada Fragilor nr. 8, în zonă de agrement și petrecere a timpului liber într-un mod cât mai variat și atrăgător. Pentru aceasta sunt luate în considerare lucrări ce vizează realizarea de zone după cum urmează:

  • zonă de acces a publicului – ce include alei pietonale în suprafață totală de 648,10 mp,
  • zonă destinată locului de joacă – ce include două subzone, din care una cu dotări pentru copii cu dizabilități, în suprafață de 487,13 mp,
  • zonă destinată activităților de fitness în aer liber – alcătuit dintr-un traseu de mișcare dedicat tuturor vârstelor, în suprafață de107,97 mp
  • zonă destinată socializării, incluzând bănci modulare circulare și bănci Wi-Fi.

De asemenea, vor fi amplasate următoarele: mobilier urban, coșuri pentru gunoi, stâlpi pentru iluminat cu panouri solare, cișmele, un container grup sanitar. Pe suprafața de 12.045,60 mp se va amenaja un spațiu verde prin plantarea de specii arboricole, foioase și conifere, specii arbustive, precum și gazon.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu