Șoferul unui microbuz şcolar, depistat beat la volan în Dej

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej – Formaţiunea Rutieră, au depistat un șofer care conducea un microbuz şcolar, deşi se afla sub influenţa alcoolului. Cel în cauză avea o îmbibaţie alcoolică de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit informațiilor oferite de oamenii legii, bărbatul în vârstă de 56 de ani, din Dej, a fost sancţionat contravenţional, ca măsură complementară fiind dispusă reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

Bărbatul a fost depistat în cadrul unei acțiuni mai ample derulată de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul Rutier şi cei din cadrul subunităţilor de poliţie teritoriale, în data de 4 decembrie a.c. Acțiunea a vizat verifcarea legalităţii transportului rutier de persoane şi a transportului şcolar.

Pentru nerespectarea legislaţiei specifice din domeniul transporturilor şi a regimului rutier, au fost aplicate 19 sancţiuni în valoare de peste 48.500 de lei.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu