Sprijin financiar din bugetul Consiliului Județean Cluj pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale

Plenul Consiliului Județean Cluj va dezbate în cadrul ședinței ordinare de luni, 30 octombrie 2017, un proiect de hotărâre ce vizează acordarea de sprijin financiar pentru opt comune precum și pentru orașul Huedin, în vederea înlăturării efectelor negative ale fenomenelor meteorologice extreme care au lovit județul în ultima perioadă.

Inițiat de președintele Alin Tișe, proiectul propune alocarea, din fondul de rezervă al bugetului Consiliului Județean, a sumei totale de 244.000 lei pentru eliminarea efectelor fenomenelor periculoase produse preponderent în luna septembrie dar și în lunile mai și iunie 2017. 

„E o măsură pe care o consider a fi mai mult decât necesară și utilă pentru că acesta este rolul nostru, de a veni în sprijinul comunităților locale aflate în dificultate. Scopul acestui ajutor financiar este acela de a readuce la starea inițială obiectivele de interes public afectate semnificativ de natura dezlănțuită, astfel încât clujenii să se poată bucura de ele în mod normal”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Potrivit informațiilor oferite de autoritățile județene, comunei Cășeiu se propune a-i fi alocată suma de 4.000 de lei pentru plata reparațiilor efectuate la acoperișurile școlilor generale din satele Urișor și Coplean în timp ce comuna Vad va primi 30.000 de lei pentru reparația acoperișurilor căminelor culturale, respectiv a clădirilor în care funcționează after-school-ul și grădinița din localitate.

Primăria Comunei Cuzdrioara va primi și ea suma de 30.000 de lei pentru înlăturarea efectelor negative produse la obiectivul de investiții „Modernizare și reabilitare cămin cultural Cuzdrioara, județul Cluj”.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu