Băile Ocna Dej- staţiune turistică de interes local

În urma unei hotărâri luată de Guvernului României și adoptată în cursul şedinţei de astăzi, zona Băile Ocna Dej a fost atestată staţiune turistică de interes local.

Băile Ocna Dej se află printre cele 10 localităţi sau zone componente ale unor localități din ţară, care au primit atestare ca stațiuni turistice de interes local, localități vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului României.

„După multă muncă şi implicare iată şi rezultatele,frumoasa noastră staţiune de la Ocna Dej a devenit staţiune turistică.

Investiţia noastră realizată prin proiect european în anul 2010, modernizată apoi din anul 2016 prin amplasarea de tobogane acvatice, construirea de piscine exterioare cu apă dulce şi apă sărată, extinderea plajei, precum şi atestarea de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie a calităţilor apei din lacul Toroc, în tratatea în tratarea afecţiunilor reumatologice şi neurologice, i-au adus recunoaşterea ca zonă cu potenţial turistic.

Este o realizare importantă pentru noi dejenii, pentru că daca in trecut Dejul era considerat un oraş poluant, acum toate eforturile investiţionale se concretizează în atestarea lui ca zonă turistică.

Acest statut ne aduce doar beneficii, nouă dejenilor, administraţiei publice şi agenţilor economici,printr-un punctaj suplimentar la depunerea unor proiecte investiţionale pe fonduri nerambursabile dar şi prin numărul mai mare de vizitatori, ca urmare a obţinerii statutului de staţiune turistică”, a transmis primarul Costan Morar pe o rețea de socializare.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu