„Centura Dejului a intrat în linie dreaptă”, susține deputatul Radu Molnar

Parlamentarul USR PLUS de Cluj a publicat un mesaj prin care afirmă că centura municipiului a ajuns la faza contractării studiului tehnic. Dacă viitorii miniștri ai transporturilor nu vor bloca proiectul, lucrările efective ar putea începe peste vreo 2 ani.

Sâmbătă a fost publicat în SEAP anunțul pentru reluarea studiului tehnic pentru drumul expres Baia Mare – Bistrița, cunoscut și ca Autostrada Nordului.

Colegii noștri din Ministerul Transporturilor au lucrat până în ultima zi a mandatului la documentația pentru relicitare, pe noul model de caiet de sarcini, cu riscuri echilibrate, grafic corect de plăți, cerințe pe partea de studii de teren (geologice, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, de mediu) net superioare studiilor de fezabilitate anterioare (practic va rezulta un design preliminar).

Proiectul în sine e împărțit în două segmente, Bistrița – Dej și Baia Mare – Dej, are termen de livrare de 14 luni, după care se va licita execuția propriu-zisă. SF-ul e finanțat din fonduri europene și la fel va fi și execuția, segmentul fiind inclus în Masterplanul de Transport.

Putem spune că proiectul a fost lăsat la cheie în minister și, dacă nu îi sunt puse piedici, în puțin peste 14 luni vor începe lucrările!

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu