Vești bune pentru dejenii sportivi: pot alerga un maraton în natură, la Bobâlna, în octombrie

„Revolution Race” este un eveniment sportiv de alergare în natură, găzduit de comunele Bobâlna și Cornești, pe Dealul Răscoalei de la Bobâlna din 1437, în Județul Cluj. Aici, conform documentelor istorice, țăranii s-au răsculat și au luptat pentru o viață mai bună și condiții decente de muncă în Evul Mediu, fiind printre primele răscoale populare de anvergură de pe meleagurile noastre.

Revolution Race este la prima ediție și organizatorii au planificat multe activități și surprize pentru participanti, pe lângă traseele unice de alergare, pe care spun ei „nu s-a mai alergat de aproape 600 de ani”.

Încercăm prin acest eveniment să revitalizăm spiritul revoluționar prin sport și să promovăm libertatea de gândire, spiritul comunității și un stil de viață sănătos. Ne dorim foarte mult să readucem în atenția publicului frumusețile zonei rurale, comorile istorice și culturale pe care aceasta le oferă. E ingrijorator că noi, orășenii, începem sa uitam valorile zonelor rurale și de aceea am decis să organizăm Revolution Race pe Dealul unde a fost Răscoala Țărănească din 1437” spune Tudor, unul dintre organizatori.

Evenimentul este impartit in 4 categorii:
– alergare de 5 km intitulat „Traseul Răscoala Populară”
– cross de 10 km intitulat „Crosul Libertății
– semimaraton de 21 km intitulat „Semimaratonul Independenței”
– maraton de 42 km intitulat „Maratonul Revoluției”

Evenimentul va fi găzduit de comunele Bobalna și Cornesti din Județul Cluj pe data de 10 octombrie 2021.

Pentru înscrieri și mai multe detalii puteți intra pe www.revolutionrace.run sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu