COMUNICAT DE PRESĂ FINALIZARE PROIECT

Finalizarea proiectului ,,Înființare întreprindere de economie socială de catering – STANDARD, Dealul Florilor, municipiul Dej’’

S.C. AURICARESTAURANT99 S.R.L. anunță finalizarea proiectului cu titlul ,,Înființare întreprindere de economie socială de catering – STANDARD, Dealul Florilor, municipiul Dej’’ codul SMIS 152083 înscris în cadrul Axei prioritate 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiție 9.1. – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC).

Proiectul s-a derulat pe o perioada de 59 luni, între data de 01.05.2020 și data de 31.03.2025.

Obiectivele proiectului

  1. Îmbunătățirea situației socio-profesionale și a stării de sănătate a 1700 persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din teritoriul SDL, cu accent pe populația din ZUM, prin investiții în infrastructură pentru activități sociale, culturale, sportive, comunitare și a activității întreprinderilor sociale de inserție, inclusiv dotarea acestora cu echipamente specifice.

  2. Îmbunătățirea mobilității urbane și accesul populației din ZUM la zonele funcționale și în comunitatea majoritară.

  3. Creșterea ocupării forței de muncă și îmbunătățirea accesului pe piața muncii pentru minim 850 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din ZUM și teritoriul SDL prin programe personalizate de activare adaptate la cerințele pieței muncii, inclusiv activități de antreprenoriat și ocupare în întreprinderi de inserție socială.

  4. Îmbunătățirea nivelului educațional, asigurarea accesului și participarii la o educație de calitate și reducerea părăsirii timpurii a școlii prin implementarea unui set integrat de măsuri educaționale de prevenire, intervenție și compensare.

  5. Promovarea multiculturalismului, egalității de șanse și de gen, a nondiscriminării, principiilor dezvoltării comunitare, voluntariatului, implicării active și atitudinii proactive și participative în cele 4 ZUM-uri.

  6. Înființarea unei întreprinderi sociale prin construcția și dotarea unei clădiri pentru servicii de catering.

Principalele rezultate ale proiectului

  1. A crescut numărului de angajați prin crearea a două locuri de muncă cu normă întreagă, angajații aparțin categoriilor vulnerabile;

2. Pricipiile de nediscriminare, transparență și egalitate de șanse au fost respectate tuturor angajaților și colaboratorilor;

3. Lucrările de construcții și achiziția de echipamente destinate desfășurării activității au fost realiate.

Impactul proiectului la nivel local și regional

Proiectul constitui un model pentru alte proiecte care se vor desfasura la nivel local sau regional in vederea promovarii și dezvoltarii economiei sociale. Proiectul constituie astfel un model de bune practici pentru comunitatea locala și regionala. Rezultatele obtinute în cadrul acestui proiect vor putea fi transferate catre alte grupuri tinta sau structuri ale economiei sociale.

În ceea ce priveste resursele umane, calificarile obtinute de către persoanele din grupul țintă angajat reprezintă o valoare adaugata pentru comunitate și vor ajuta la dezvoltarea economiei locale, prin reducerea saraciei si a excluziunii sociale de la nivelul SDL Dej, propunandu-se solutii care sa se plieze pe nevoile specifice ale grupurilor vulnerabile, promovand astfel economia sociala ca un model de succes in vederea incluziunii socio-profesionale si a inserției pe piața muncii a acestora din urma.

Valoarea totală a proiectului 446.878,03 lei, din care nerambursabil este de 300.181,00 lei, iar valoarea finanțării din FEDR este de 285.171,95 lei.

Date de contact:

Reprezentant legal Aurica Balasa, e-mail: auricabalasa99@gmail.com, tel.: 0756040353

Distribuie articolul

Lasă un comentariu