Cum alegeți cea mai potrivită bandă pentru alergat?

Deși viața contemporană tinde să ofere din ce în ce mai multă comoditate, menținerea unui stil de viață activ este extrem de importantă în primul rând pentru sănătate, dar și pentru un aspect fizic armonios. Pentru cei care au un program extrem de încărcat, mersul la sală sau ieșirile la alergat sunt destul de dificil de inclus în programul de zi cu zi. O soluție eficientă, care își poate face loc cu ușurință în casa oricui este banda pentru alergat.

Magazinele sportive pun la dispoziție diverse tipuri de benzi de alergat, de mai multe mărimi și opțiuni, care vă vor ajuta să vă mențineți în formă zi de zi. Cele mai cunoscute sunt benzile mecanice, benzile magnetice și benzile electrice, care deși au toate aceeași funcție de bază, se diferențiază prin tehnologie, modul de utilizare, gama de facilități, etc.

De ce este practică o bandă de alergat chiar la tine acasă?

 1. Veți economisi timp. În comparație cu celelalte opțiuni disponibile – alergatul afară sau în sala de fitness, nu trebuie să vă deplasați în afara locuinței și poți opri antrenamentul imediat dacă apare o urgență care trebuie rezolvată.
 1. Programul de alergat se va integra foarte ușor printre toate activitățile pe care le faceți zi de zi. Depinde doar de cât timp doriți să alocați menținerii în formă.
 1. Este extrem de ușor de utilizat și vă veți obișnui ușor cu noul device. Puteți controla cu ușurință viteza și gradul de înclinație, înregistrând în același timp progresul, dacă banda este mai performantă.
 1. Ajută la pierderea kilogramelor în plus. Alergatul este extrem de eficient pentru a arde calorii. O oră de alergat poate arde până la 600 de calorii.
 1. Ajută la menținerea articulațiilor sănătoase, îmbunătățind flexibilitatea. Spre deosebire de alergarea pe suprafețe dure precum cimentul, care poate avea un impact negativ asupra lor, alergatul pe bandă este mult mai sigur.
 1. Este o modalitate bună de a te încălzi înaintea unui antrenament. Exercițiile de fitness sau yoga realizate acasă au devenit extrem de populare. Gradul mare de accesibiltate se datorează nenumăratelor emisiuni și tutoriale disponibile pe internet, realizate chiar de profesioniști. Adăugând și o bandă pentru alergat, întreaga sală de fitness se poate muta chiar la dumneavoastră acasă!

De ce trebuie să țineți cont înainte de a achiziționa un astfel de produs? V-am pregătit câteva recomandări, sub forma unui ghid de cumparare, pe care s-ar putea să le consideri utile.

 • Tipul. Fiecare dintre cele trei tipuri funcționează și se utilizează diferit. În timp ce benzile mecanice sunt puse în funcțiune de greutatea corpului, cea magnetică oferă mai multe niveluri de rezistență, benzile electrice au un motor electric prin care sunt puse în funcțiune.
 • Funcțiile oferite. Benzile electrice oferă cele mai multe funcții și sunt cele mai performante. Dacă sunteți începători și nu practicați deja un sport, o bandă mecanică sau magnetică poate fi suficientă. Pe lângă funcțiile de reglare a intensității antrenamentului, există și funcții adiționale precum posibilitatea conectării la boxe, la telefon sau Ipad, sistem de siguranță și senzori.
 • Amortizarea. Aceasta este importantă pentru sănătatea articulațiilor, care pot fi lezate în timpul antrenamentului. La benzile electrice, inclusiv gradul de amortizare poate fi reglat.
 • Viteza. Pentru o persoană obișnuită, va fi potrivită orice tip, dar în cazul sportivilor de performanță cele mai indicate sunt cele electrice deoarece pot atinge rapid o viteză considerabilă.
 • Spațiul ocupat. În funcție de dimensiunea locuinței, puteți dispune de un spațiu mai mic sau mai mare care poate fi destinat benzii de alergat. Pentru a se potrivi, trebuie să luați în considerare nu doar lungimea, ci și portabilitatea. Există produse care se pot strânge și depozita atunci când nu sunt utilizate.
 • Prețul. Nu vă grăbiți să achiziționați un produs doar pentru că este mai ieftin. O bandă pentru alergat este o investiție de lungă durată. În plus, prețul este justificat de gradul de performanță al acesteia. Dacă plănuiești să o utilizați aproape zilnic, este indicat să achiziționați un produs mai calitativ, care va funcționa mult timp.
 • Durata garanției produsului. Nu toate produsele sunt destinate utilizării extinse, iar acest lucru se reflectă în perioada de garanție oferită de producători. Dacă benzile mai mici au o garanție de până în 5 ani, cele electrice asigura chiar și până la 15 ani de folosire. Totuși, aparatele de calitate, rezistă, de obicei, mai mult decât prevede garanția.

Cu toate acestea, beneficiile utilizării unei benzi de alergat depășesc cu mult micile inconveniente de care va puteți lovi pe parcursul utilizării. Un program bine realizat, o dietă care să vă asigure nivelul optim de energie și un somn suficient de odihnitor vă vor asigura capacitatea de a vă bucura la maxim de acest produs acasă,în orice moment al zilei, pentru oricât timp doriți. Nu uitați că nimic nu poate înlocui un stil de viață activ și că este demonstrat prin studii științifice ca sportul ne ajută să fim mai fericiți și ne îmbunătățește considerabil calitatea vieții!

Related posts

Leave a Comment