Tot ce ar Trebui să Știi Despre Balansoarele Pentru Bebeluşi

Orice părinte are nevoie, la un moment dat, de o clipă de linişte în care să poată lăsa bebeluşul din braţe în siguranţă şi acesta să fie mulţumit şi să nu plângă.

Pentru aceste momente a fost creat balansoarul pentru bebeluşi. Un scaun moale într-un cadru flexibil care vibrează sau se leagănă, cu ham de siguranţă în care micuţul stă confortabil şi, totodată, se simte excelent.

Pe piaţă sunt mai multe modele de balansoare copii, precum balansoarul sau leagănul de la Nuna, ce au caracteristici inteligente care încântă bebeluşii, îi distrează şi, totodată, le asigură condiţii confortabile şi sigure. Sunt accesoriile ideale pentru a liniştii micuţii care plâng.

Tipuri de scaune pentru copii

Un scaun care vibrează sau se leagănă, moale şi confortabil, poate deveni uşor locul preferat al unui bebeluş. Astfel, părinţii nu mai trebuie să îi ţină tot timpul în braţe şi pot găsi răgaz şi pentru alte activităţi. În funcţie de tipul de mişcare pe care îl au, scaunele sunt de mai multe tipuri:

Bouncer – se mişcă în sus şi în jos şi sunt disponibile şi în varianta motorizată cu vibraţii. Aceste scaune includ deseori o jucărie distractivă care atârna deasupra micuţului sau la picioarele acestuia.

Rochet – seamănă cu balansoarul, cu diferenţa că nu este motorizat şi se mişcă înainte şi înapoi.

Leagăn – este un scaun suspendat care asigură o mişcare de balansare înainte şi înapoi. Pentru a controla viteza şi gama de mişcare, este motorizat.

Multifuncţional – este genul de scaun – balansoar care poate oferi combinaţii variate de mişcări.

Portabil – este un scaun pliabil, mai mic, uşor de transportat. Are aceleaşi funcţionalităţi ca şi cele mari, însă sunt mai ieftine.

De ce să ţii cont când cumperi un scaun pentru un bebeluş

Exact ca şi în cazul biberoanelor, balansoarele sunt accesorii pe care bebeluşii le pot agrea sau nu, în funcţie de preferinţele lor personale. Prin urmare, părinţii nu trebuie să se mire dacă un scaun pe care un alt copil îl adoră, pare să nu îl încânte deloc pe micuţul lor.

Cea mai bună cale de a alege scaunul sau balansoarul potrivit pentru un bebeluş este să se ţină cont de câţiva factori:

Spaţiul disponibil

Unele scaune sau balansoare au o amprentă surprinzător de mare. Prin urmare, părinţii trebuie să se asigur că modelul pe care l-au ales se încadrează corespunzător în spaţiul disponibil şi există loc suficient pentru toată gama de mişcări.

Portabilitate

Dacă urmează să fie des mutat, balansoarul ar trebui să fie cât mai portabil, eventual pliabil şi uşor de transportat.

Să poate fi returnat

Chiar dacă părinţii îl adoră, este foarte posibil că bebeluşul să nu îl suporte. Poate că ei au cumpărat un bouncer şi bebeluşul prefera un rocket! Atunci, posibilitatea de returnare şi schimbare este singura soluţie.

Facilităţi de distracţie

Sunt modele de scaune dotate cu jucării suspendate, telefoane mobile de jucărie, unele redau cântece de leagăn şi lumini şi chiar se pot conecta la iPhone pentru un adevărat spectacol pentru micuţ. Toate aceste ficţionalităţi şi facilităţi de divertisment vor fi extrem de utile pentru a încânta bebeluşul şi a-l ţine liniştit perioade îndelungate.

Întrebări la care părinţii ar trebui să răspundă înainte de a cumpăra un balansoar pentru bebeluş

Dacă stilul şi funcţionalitatea sunt primele criterii de care trebuie ţinut cont, mai sunt şi alte consideraţii de care părinţii trebuie să ţină cont.

Iată caveta întrebări practice care pot fi de ajutor în procesul de alegere a unui scaun.

  • Vor unul mecanizat sau acţionat de mişcările copilului?
  • Să fie un model care se balansează înainte şi înapoi sau care sare în sus şi în jos?
  • Să fie dotat cu muzică, lumini, jucării şi facilitatea de conectare la iPhone?
  • În ce buget să se încadreze?

Părinţii trebuie să ştie că un scaun balansoar cu mai multe funcţionalităţi costă mai mult decât unul simplu. De asemenea, cele cu design elegant realizate din materiale de ultima generaţie care arată uimitor, pot costa destul de mult.

Un alt lucru important este să se stabilească exact ce model îi place mai mult bebeluşului, iar acest lucru se poate realiza doar prin testarea mai multor modele diferite.

Mod de alimentare şi durabilitate

Scaunele şi balansoarele motorizate au nevoie de alimentare şi, de multe ori, necesită o mulţime de baterii, ceea ce, pe termen lung, înseamnă o cheltuială considerabilă în plus. Unele modele, însă, pot fi încărcate cu un cablu de alimentare, ceea ce poate însemna că se vor economisi banii de pe baterii.

Nu trebuie uitat că vârsta maximă până la care se poate utiliza un astfel de scaun este de nouă luni. Există însă modele care se pot transforma în scaune confortabile şi sigure şi după această vârstă.

Un alt lucru de care trebuie ţinut cont este gradul de siguranţă pe care îl asigură micuţului. Sunt multe branduri care produc scaune balansor certificate care îndeplinesc standardele de siguranţă.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu