Dejenii au fost prezenți la „Ziua Costumului Popular în Cartea recordurilor”

Printre miile de oameni care au participat, ieri, 14 mai, la „Ziua Costumului Popular în Cartea recordurilor”, s-a numărat și un grup de dejeni.

Potrivit informațiilor oferite de primarul Costan Morar, din acest grup au făcut parte 70 de cadre didactice si elevii ai Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”, alături de Șeful Serviciului Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Dej, Constantin Albinetz si consilier local, Giurgiu Gheorghe – președintele Comisiei de Cultură.

Evenimentul a fost organizat de autoritățile Județului Bistrița-Năsăud , pentru a marca Ziua Națională a Costumului Popular. Astfel, cu acest prilej, românii adunați în Năsăud au reușit să puncteze două recorduri mondiale:

  • cea mai mare adunare de persoane îmbrăcate în port popular,
  • cea mai mare horă din lume.

„Felicitări grupului dejean pentru reprezentarea cu cinste a municipiului nostru si mă bucur că prin această participare am reușit să contribuim la atingerea obiectivelor evenimentului: stabilirea recordului mondial pentru cea mai mare adunare de oameni îmbrăcați în costume populare românești, precum și cel mai mare dans românesc in sincron”, a transmis edilul dejean pe o rețea de socializare.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu