Dejenii au sărbătorit ziua lui Eminescu și Ziua Culturii Naționale cu depuneri de coroane

Data de 15 ianuarie marchează două evenimente importante pentru poporul român: nașterea marelui poet Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale. La Dej, cele două evenimente au fost sărbătorite, ieri, în prezența primarului Costan Morar, a deputatului Cornel Itu, dar și a celor zeci de dejeni adunați în fața bustului lui Mihai Eminescu, situat din cartierul 1 Mai.

Cornel Itu a postat pe contul său de pe o rețea de socializare un mesaj cu prilejul acestor două sărbători.

„Depunere de coroane la Dej, cu prijelul implinirii a 167 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu si Ziua Culturii nationale. Îmi declar bucuria pentru această sărbătoare națională dedicată culturii poporului nostru român, cultură prin care o națiune își afirmă și promovează valorile identității sale. Acest moment de sărbătoare se datorează eforturilor mele și a colegilor din Camera Deputaților, prin stabilirea zilei de 15 ianuarie ca Ziua Culturii Naționale (Legea 238/2010).
Ziua de 15 ianuarie nu a fost aleasă întâmplător pentru a celebra cultura poporului român, semnificând ziua de naștere a marelui poet, Luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu.
Ziua Culturii Naționale va fi, în viziunea noastră, o zi în care nu numai celebrăm un mare creator, dar și o zi de reflecție asupra valorilor culturii române, în general, și a proiectelor culturale de interes național.
Îmi doresc ca Ziua Culturii Naționale și marcarea nașterii lui Mihai Eminescu să reprezinte un moment special al reunirii românilor în jurul valorilor naționale, un prilej de mândrie că suntem români.”

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu