Drumul expres Cluj-Dej s-a blocat din nou

NAIR a suspendat marți, 2 aprilie 2024 licitația pentru proiectarea preliminară a Drumului Expres Cluj Napoca-Dej exact în ziua depunerii ofertelor. Licitația pentru studiul de fezabilitate a fost suspendată ca urmare a solicitărilor de clarificare pe care le-au transmis firmele de proiectare, informează Economedia.

Procedura de achiziție pentru serviciile de proiectare preliminară a fost lansată în 21 februarie 2024 și avea termen de depunere 2 aprilie 2024. În prezent, CNAIR are suspendate licitații pentru trei proiecte majore (etapa proiectare preliminară) : lotul 4 al Autostrăzii Sudului (a doua licitație), Drumul Expres Satu Mare-Oar și DEx Cluj-Dej.

Licitația pentru studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Cluj – Dej a mai fost lansat în 2021, când patru asocieri de companii depuseseră oferte. „Obiectul prezentului Contract de Servicii este elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Drum Expres Cluj – Dej, in conformitate cu prevederile Caietului de Sarcini si ale legislatiei in domeniu” -SEAP.

Contractul are o valoare cuprinsă între 28 și 33 milioane lei, cu 40 % pentru prețul ofertei. Durata contractului este de 21 de luni, cu 18 luni pentru studiul de fezabilitate. Drumul Expres va asigura legătura între A 3 Autostrada Transilvania și Autostrada Nordului Baia Mare-Dej-Bistrița-Suceava.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu