Lucrările de modernizare din zona Dej – BALTĂ vor începe în luna mai

Întrebați de un cetățean când se vor demara lucrările de modernizare din zona Dej – BALTĂ, reprezentanții primăriei au declarat că acestea vor începe din luna mai. În acest moment, se derulează procedurile de licitație, urmând ca în luna aprilie acestea să se finalizeze.

Conform informațiilor oferite de autoritățile locale, prin proiect se vor realiza:

  • zona de acces a publicului – ce include alei pietonale în suprafață totală de 648,10 mp),
  • zona destinată locului de joacă – ce include două subzone, din care una cu dotării pentru copii cu dizabilități, în suprafață de 487,13 mp,
  • zona destinată activităților de fitness în aer liber – alcătuit dintr-un traseu de mișcare dedicat tuturor vârstelor, în suprafață de 107,97 mp,
  • zona destinată socializării – incluzând bănci modulare circulare și bănci Wi-Fi.

De asemenea, vor mai fi amplasate mobilier urban, coșuri pentru gunoi, stâlpi pentru iluminat cu panouri solare și fără, cișmele și un container grup sanitar și amenajarea a 12.045,60 mp de spațiu verde prin plantarea de specii arboricole, foioase și conifere, de specii arbuști, precum și de gazon.

În afara lucrărilor cuprinse în proiect pe suprafața de 0,7 ha, Primăria Municipiului Dej va amenaja un lac de agrement.

Proiectul „Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate neutilizate din str. Fragilor nr.8, municipiul Dej – BALTĂ” beneficiază de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 5 și are o valoare totală de 10.277.879,92 lei, cofinanțarea administrației fiind de 2%.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu