Radu Molnar: „Am zis încă de la începutul anului că vom rezolva problema centurii Dejului și ne ținem de cuvânt”

Deputatul USR PLUS de Cluj a anunțat vineri că a fost în sfârșit reluat proiectul de construire a unei centuri pentru oraș. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, provenit tot din Alianță, a lansat liciția pentru proiectarea drumului expres Cluj – Dej, care va avea și rol de centură muncipală. Traseul din imagine este doar orientativ, cel final va fi stabilit în urma proiectării.

Lungimea drumului va fi de 75 km și studiul de fezabilitate va dura 18 luni. Traseul din poza e un draft și e foarte posibil sa se schimbe, dar putem să ne facem o ideea despre cum va arăta.
Acest proiect, împreuna cu așa-numita ”Autostrada Nordului”, care e drumul expres Baia Mare – Dej – Bistrița și care e în reevaluare de oferte, vor funcționa pe post de centură pentru Dej, permițând scoaterea traficului greu din oraș.
Adițional, modul în care va fi realizat caietul de sarcini este unul inovator. Proiectarea preliminară va fi foarte detaliată, dar în același timp va da libertate constructorului sa ajusteze design-ul. Autoritățile locale vor fi implicate mai mult în proiect, iar constructorii vor fi motivați prin plăți parțiale mai dese.
Ministerul Transporturilor lucrează la turație maximă și sperăm ca în următorii 4 ani să finalizăm cât mai multe proiecte majore de infrastructură. Acesta este doar unul dintre ele.”, afirmă parlamentarul.

 

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu