Se asfaltează drumul județean DJ 182F Valea Gârboului – Rugășești

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de asfaltare, ca parte a operațiunilor de întreținere curentă și periodică desfășurate pe drumul județean DJ 182F Valea Gârboului – Rugășești.

Lucrările de așternere a covorului asfaltic vizează sectorul de drum situat între pozițiile kilometrice 5+500 și 6+500 în condițiile în care operațiunile de întreținere, în ansamblu, se derulează pe tronsonul în lungime de aproape 4,5 kilometri cuprins între pozițiile 5+500 și 9+980.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „La finalul lucrărilor, drumul județean 182F va fi, practic, integral asfaltat. Acesta va asigura locuitorilor din zonă un acces rapid și facil la două drumuri naționale, DN 18 și DN 18B, creând o nouă oportunitate de dezvoltare a întregii zone și de reducere a decalajelor de dezvoltare între mediul urban și cel rural.

Anterior, au fost executate operațiuni constând în întreținerea platformei drumului prin tratarea burdușirilor și a tasărilor, lucrări la podețe, precum și de așternere a stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării.

De asemenea, urmează a fi executate și lucrări de întreținere a părții carosabile prin plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice, completarea rosturilor, aducerea la profil a acostamentelor și completarea acestora, lucrări de asigurare a scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului și lucrări de refacere a timpanelor deteriorate.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu