„Trimite un copil sărac la școală” – campanie caritabilă organizată în Dej

Asociația Filantropia Ortodoxă Dej, în parteneriat cu Primăria Municipiului Dej, organizează o campanie caritabilă menită să ajute familiile defavorizate din oraș. Astfel, prin intermediul proiectului „Trimite un copil sărac la școală”, autoritățile locale își doresc să mobilizeze comunitatea dejeană pentru a veni în sprijinul familiilor cu venituri sub medie din oraș.

Campania se desfășoară până în 10 septembrie și are drept scop strângerea de rechizite școlare și ghiozdane noi, pentru micuții care vor să meargă la școală, dar din păcate, situația materială a familiei nu le permite.

„Trimite un copil sărac la școală”! Așa se intitulează campania organizată de Asociația Filantropia Ortodoxă Dej, o campanie căreia m-am alăturat personal cu mare drag. Este un gest pe care îl putem face pana in 10 septembrie, nu doar astăzi de Ziua Mondială a Carității, pentru a fi alături, așa cum putem fiecare, de cei care au nevoie de noi”, a transmis primarul Costan Morar.

Persoanele interesate  pot sprijini acestă campanie donând rechizite sau ghiozdane la sediul Asociației Filantropia: str. Crișan, nr.9B, Dej. De asemenea, se pot face și donații puteți în contul Filantropia, organizatorii proiectului urmând să se ocupe de cumpărarea celor necesare. Modalitățile de donație sunt disponibile aici.

„Ne-am propus să sprijinim cât mai mulți  copii și ne  asumăm  rolul de “părinți” ai acestora, pentru a putea  păși în noul an cu fruntea sus. Sunt copiii care merg în prima zi la școală purtându-și câteva caiete într-o sacoșă sau într-un ghiozdan peticit, încercând să ascundă lipsurile materiale ale părinților. Gândindu-ne la potențialul fiecăruia dintre acești copilași de a avea un destin strălucit, nu am putut face altceva decât să le fim sprijin la început de drum. Implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră poate însemna o rază de speranță pentru o întreagă familie. Spiritul de comunitate, adesea promovat de asociația noastră, poate produce minuni într-o societate cu nevoi. Poate nu vei ști niciodată la cine a ajuns caietul sau ghiozdanul dăruit de tine, însă acel copil își va aminti toată viața că cineva i-a fost aproape la început de drum”, spun organizatorii campaniei.

Related posts

Leave a Comment