USR Dej reprezentată la Congresul ALDE Party la Stockholm

În perioada 26-27 mai a avut loc la Stockholm Congresul ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe, eveniment la care USR a avut o prezență consistentă. Printre invitații români s-a aflat și Alina Meșter, consilier local USR Dej, desemnată din partea Biroului Național ca reprezentant al filialei Cluj la lucrările consiliului, aducând astfel vocea și valorile USR în cadrul acestei importante reuniuni europene.

Participarea activă a Alinei Meșter la Congresul ALDE a reprezentat un moment semnificativ pentru USR Dej, evidențiind angajamentul și dedicarea organizației față de valorile liberale și democrația europeană., susține organizația partidului.

Vicepreședintele USR, Dan Barna, a fost ales vicepreședinte al ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe, obținând un mandat de doi ani în conducerea formațiunii. Alegerea lui Dan Barna reprezintă o recunoaștere a valorii și influenței USR în politica europeană, consolidând poziția românilor în familia liberalilor europeni, spun reprezentanții partidului. Dan Barna a exprimat sentimentele sale de recunoștință și determinare, subliniind importanța valorilor liberale în promovarea dezvoltării și succesului proiectelor precum PNRR, precum și combaterea populismului și a extremismului.

Cătălin Drulă, președintele USR, a subliniat importanța alegerii lui Dan Barna în funcția de vicepreședinte al ALDE Party, evidențiind faptul că USR obține astfel o voce europeană și mai puternică. Această recunoaștere reprezintă rezultatul muncii USR în familia liberalilor europeni și a eforturilor constante de a promova valorile de bază ale liberalismului și de a aduce schimbări pozitive în societate, afirmă liderii USR Dej.

ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe este o organizație formată din 60 de partide liberale din întreaga Europă și este reprezentată în instituțiile Uniunii Europene de 65 de deputați și cinci membri ai Comisiei Europene. Următorul consiliu al ALDE Party va avea loc în octombrie la București, oferind oportunitatea României de a găzdui acest important eveniment european.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu