9 din 10 dejeni preferau vechea formă a Parcului Mic

Într-un sondaj online, la întrebarea dacă preferă varianta actuală sau cea anterioară a Parcului Mic, 90% dintre respondenți au votat pentru alternativa din trecut și doar 10% au ales-o pe cea din prezent.

Iată câteva comentarii ale cetățenilor Dejului:

Irina: „Atunci era foarte frumos, acum nu!”

Călin: „curtea spitalului arata mai bine”

Horațiu: „vechiul parc era mai frumoasă acum betoanele acestea sunt o tâmpenie a noului care nu-și avea rostul!!!sa nu mai povestim de 7mil de euro cât a costat”

Ioan: „Fostul parc era foarte frumos”

Giani: „Cel vechi acum nici nu arată a parc!”

Livia: „Cea din trecut era multa verdeață și plin de viata acum e numai beton”

Emil: „Mai trdbuie să pună primăria bănci ca să aibă unde sta inteligența Dejului că până acuma stăteau pe scări la fostul cinema ARTA și nu vă mai spun ce rămânea pe jos după acești inteligenți ai orașului.”

Nelu: „In alte orase se caută mereu..sa se plantexe pomi….flori..sa fie orașul cat mai verde..cat mai oxigenat..la noi se distruge totul..in centru este că în Sahara..vine vara cu căldurile..până acuma in pe arcul mic aveai o bancă, umbră,flori..acuma?primarul cu trupa lui doar au distrus acest oraș….uitativa ce lucrări au fost făcute acolo..dalele in afara că se mișcă ,una este mai sus..una mai jos…offff..!”

Călin: „Nelu Caprar toate orasele cauta sa aiba in centru zona deschisa, tip piata… exemple Sibiu, Cluj, Brasov… a trecut vremea parculetelor, garduletelor, panselutelor… tipic comuniste.. facute in asa fel incat lumea sa nu se poata aduna acolo”

Doina: „Evident ca cea din trecut.Nu ca nu mi ar place paseul pietonal …dar este prea mic orasul pentru asa ceva.Daa, intr adevar in orasele capitala din alte tari europene este posibil pentru ca sant si multe parcuri su locuri de joaca.Cam atat!”

Elena: „Cred că în viziunea arhitectului a fost să scoată în evidență Biserica Reformată, poate greșesc și numai eu văd asta. Din mo.ent ce proiectul a fost aprobat de consiliu nu știu dacă primarul a putut să se împotrivească…zic.”

Iustina: „Am o vârstă, vin din piață cu plasele pline ,nu am masina ,nu îmi permit taxi ,pana la autobuz am ceva drum ,vreau sa ma așez la umbra ,am probleme de sănătate, unde o fac ? Poate vreau și un wc ,dacă tot sunt de multa vreme prin oras ,unde ? Poate scot copiii de la scoala și gradinita și vreau sa mai pierd o ora prin oraș pe o banca ,ei sa se zbenguiasca ,unde ? Etc”

Simona: „Am mai spus-o și o mai spun: E dezolant, sinistru, gol , pustiu. Arată depresia severă și furia contra naturii chiar dacă unii care au contribuit la acest plan susțin sus și tare că le place natura. Din păcate avem demonstrația clară cât de dragă și de mult țin la natură. Dacă tot au stricat ceea ce a fost și l-au adus în halul ăsta ; De ce N-au făcut și O Parcare subterană ca-n toate orașele civilizate să mai decongestioneze aglomerația care există ? Nu credeți că ar fi necesar și o toaletă publică? Dacă tot vă țineți că sunteți moderniști și lucrați la modernizarea orașului: Demonstrați-o și face-ți lucrurile cu cap și logică! Nu De Mântuială și de Proastă calitate !”

Călina: „Copaci și flori, bănci cu un aspect învechit,coșuri de gunoi,o fântână arteziană cu o emblemă,in viziunea mea se numește parc.Stiu că nu sunt in asentimentul tuturor,ce avem acum e o piatetă,un loc de trecere .”

Vica: „Vreau trandafirii inapoi”

Mariana: „Cea din trecut,era mai frumos,arata a parc!”

Dumitru: „Cea din trecut. Deocamdată! De ce spun așa? Pentru că la ce a fost nu ne mai putem întoarce, iar ,,pustiul” acela trebuie umplut (într-o exprimare normală) cu ceva care să dea viață! O terasă cu umbrele, chioșcuri, bănci, ceva pentru copii… nu știu, dar poate vara îi va lumina pe responsabili și ne vor atrage prin ceva!”

Cristian: „Betoanele alea de acum se pot numi,, PARC”?”

Eva: „În ” zilele acestea moderne ” asta este la ” modă ” , cum spun unii, ” nu ca în vremurile comuniste ” , numai că nu știu că în acele vremuri au fost multe lucruri frumoase și bune, ce unii ” deștepți ” au stricat. Asta a fost scopul să țină oamenii în case, să fie fără empatie, bun simț să le pese numai de binele lor. ( de buzunarul lor ) 😪”

Daniela: „Ce au făcut nu se poate numi parc e numai beton spațiu verde nimic!!”

Cristina: „Este .ceva mizerabil si trist! Interese asociate .sigur! Totul este pustiu cind treci prin parc .dar nu este .este altceva urit si deaia nu spun .deduceti D-voastră”

Sorana: „Eu zic ca , va fi frumos !!! Sa avem răbdare, încă nu e gata”

Olivio: „Pai sincer acolo sunt banii dumneavoastră
În fiecare an schimbam aspectul parcului mic”

Aurelia: „Cel vechi era superb,cum este făcut acum nici nu poți spune că este parc.”

 

Distribuie articolul

Un răspuns la “9 din 10 dejeni preferau vechea formă a Parcului Mic”

  1. Felicitari pentru initiativa! Rezultatele sondajului sunt destul de clare si confirma viziunea majoritatii cetatenilor Dejului in ce priveste cea mai buna varianta a parcului. Aceste comentarii sunt foarte interesante, deoarece ofera perspective diferite si motive pentru dezamagirea cetatenilor. Aceste voci trebuie sa fie auzite si trebuie luate in considerare in luarea deciziilor si imbunatatirea orasului.

Lasă un comentariu