Citește dacă ești o mamă din Dej: Ce să NU faci când scoți bebelușul la plimbare vara?

Odată cu sosirea lunilor calde și plăcute de vară, devine obligatoriu să scoți bebelușul din casă. Astfel de plimbări sunt relaxante și aduc numeroase beneficii. Aerul curat este vital pentru sănătate, nu numai a copilului, dar și a mamei. În plus, acesta influențează în mod pozitiv starea de spirit, care poate fi oscilantă pentru femei chiar și timp de 12 luni după ce au născut.

Pentru a te bucura din plin de plimbările pe timp de vară împreună cu bebelușul, este recomandabil să ții cont de anumite reguli și să iei câteva măsuri de precauție.

Ce trebuie să eviți când ieși la plimbare cu bebelușul pe timp de vară 

  • Nu îmbrăca prea gros bebelușul

Multe mame au tendința, mai ales în prima vară din viața bebelușului, să îl îmbrace cu mai multe haine decât este necesar. O regulă de aur este aceea de a nu acoperi în exces un copil, doar pentru că este mic și are nevoie să fie protejat. Dacă ție îți este cald, și el simte la fel. Obligatoriu este și să te asiguri că alegi numai materiale din fibre naturale, care îi permit să transpire, îi lasă pielea uscată și nu o irită. În cazul în care sezonul estival te ia pe nepregătite și nu ai suficiente haine de schimb pentru el, caută o ofertă de body pentru copii, ideal de folosit când temperatura de afară este ridicată.

  • Nu uita de spray-ul anti-țânțari

Acesta reprezintă o necesitate pe timp de vară, mai ales dacă alegi să te plimbi cu cel mic în mijlocul naturii. Din păcate, bebelușul este cea mai sigură victimă a țânțarilor. În comerț există produse speciale pentru a-l proteja. De asemenea, poți opta și pentru un ulei repelent natural, 100% organic. Ai grijă ca acesta să fie potrivit vârstei, unele spray-uri pot fi folosite doar pentru copii de peste 3 luni.

O altă variantă ar fi brățările anti-țânțari sau plasturii, care se aplică pe haine. În cazul nefericit în care devine, totuși, ținta supărătoarelor insecte, e bine să ai la îndemână și o loțiune sau un gel pentru calmarea înțepăturilor. Plasa pentru cărucior este, de asemenea, extrem de utilă în astfel de cazuri.

  • Nu ieși la orele cele mai calde ale zilei

Mai ales în zilele caniculare, este necesar să eviți plimbarea la orele cele mai calde. Prin urmare, nu ieși cu bebelușul în intervalul orar 11-16. Nu uita, de asemenea, că acesta nu ar trebui expus direct la razele soarelui, mai ales dacă are mai puțin de un an. Folosește mereu o cremă  destinată copiilor cu factor ridicat de protecție solară și o pălărioară. Ca și în cazul spray-urilor împotriva insectelor, alege produse de calitate, potrivite vârstei și pe bază de ingrediente cât mai naturale.

Click aici pentru a afla mai multe detalii despre cum să îți protejezi copilul de soare.

  • Nu folosi marsupiul pentru plimbările lungi

Atât căruciorul, cât și marsupiul au avantaje și dezavantaje. De preferat însă, ar fi să îl eviți pe acesta din urmă în lunile calde ale anului. Pe de o parte, deoarece o plimbare pe distanță lungă ar deveni obositoare, iar pe de altă parte fiindcă și tu, și bebelușul vă veți supraîncălzi. Transpirația este o consecință firească atunci când două corpuri intră în contact în momentul în care temperatura de afară este ridicată. Dacă, totuși, din anumite motive alegi această metodă pentru o ieșire scurtă cu cel mic, asigură-te că materialul din care este confecționat marsupiul să fie potrivit anotimpului.

Acum că știi tot ce trebuie să eviți pentru a-ți proteja bebelușul, nu rămâne decât să profiți de lunile cele mai frumoase ale anului și să nu uiți că de aceste momente îți vei aminti mereu cu nostalgie peste câțiva ani!

Distribuie articolul

Lasă un comentariu