Clubul Copiilor Dej participă la expoziția de fotografie etnografică și lucrări handmade – „Tineri pentru totdeauna”

Consiliul Județean Cluj anunță organizarea expoziției „Tineri pentru totdeauna” – expoziție de fotografie etnografică și lucrări handmade, realizate de elevi clujeni, replici contemporane ale unor motive decorative tradiționale, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT).

În cadrul evenimentului vor expune și elevi din cadrul Clubul Copiilor Dej. Vernisajul expoziției „Tineri pentru totdeauna” va avea loc astăzi, 23 octombrie, de la ora 15:00, la Centrul de Cultură Urbană „Turnul Croitorilor” din Cluj-Napoca, întreaga expoziție putând fi admirată în perioada 23-30 octombrie 2017.

În lunile septembrie și octombrie a.c, nu mai puțin de 30 de elevi și trei profesori din municipiile Dej și Gherla s-au implicat în proiectul organizat de CJCPCT Cluj, în parteneriat cu Clubul Copiilor Gherla și Dej. Sub îndrumarea profesoarelor Daniela Katona și Iulia Madár de la cele două cluburi ale copiilor, în cadrul unor ateliere de meșteșuguri, elevii au învățat să transpună într-o formă modernă, motive decorative străvechi.

Ajuns la cea de-a treia ediție, proiectul educațional „Tineri pentru totdeauna” are menirea de a contribui la creșterea interesului și a respectului tinerilor față de moștenirea culturală tradițională și este desfășurat sub forma unui dialog între generații.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu