Marinela Cremene, candidat la primăria Cășeiu: „Schimbarea pornește de la firul ierbii”

Marinela Cremene este membră PSD și candidat la funcția de primar al comunei Cășeiu. Tânăra politiciană ne vorbește despre viziunea sa asupra dezvoltării comunei și argumentele în favoarea candidaturii sale la primărie.

Știri din Dej: Cine este omul din spatele viitorului primar? Cum v-ați caracteriza și ce experiență politică și administrativă aveți?

Marinela Cremene: Sunt o tânără ambițioasă și femeie de carieră care crede cu tărie că poate aduce o schimbare radicală comunei Cășeiu. În afara vieții profesionale, sunt familistă convinsă, dar și adepta unei educații continue, motiv pentru care urmez cursurile programului de masterat în Administrație Publică în cadrul UBB.

Pe plan politic, sunt absolventă a Facultății de Științe Politice în anul 2014, membră PSD de 12 ani și am profesat în domeniu ocupând funcțiile de consilier și expert parlamentar

Experiența în administrația publică locală am obținut-o atât din funcția de consilier local, dar mai ales din poziția pe care o ocup de 5 ani – cea de consilier responsabil cu investițiile publice și manager proiect în primăria Cășeiu.

Pun foarte mult accent pe implicarea civică și susțin cu mândrie că am fost un voluntar activ în perioada facultății. Am fost unul dintre studenții care s-au implicat la Cluj-Napoca în proiecte renumite precum „Masă caldă” și proiectul pilot al bugetării participative.

Știri din Dej: Ce vă determină să candidați pentru funcția de primar?

Marinela Cremene: Sunt convinsă că în comuna Cășeiu este nevoie de o viziune adaptată la schimbările actuale, iar profesionalismul și experiența de care am dat dovadă sunt două motive clare pentru determinarea mea de a candida la alegerile locale.

Am demonstrat în acești ani și o loialitate față de organizația politică din care fac parte și nu sunt o persoană oportunistă care profită de șanse acordate de diverse formațiuni politice pentru a-și atinge scopul de a ajunge la putere.

Știri din Dej: Cum evaluați activitatea actualei administrații locale din Cășeiu, din ultimii 4 ani?

Marinela Cremene: Am fost parte din actuala administrație locală din Cășeiu și am accesat în acești ani fonduri nerambursabile care depășesc ca valoare toate investițiile publice din ultimele două decenii. Am profitat de fiecare oportunitate de finanțare și implementăm astăzi proiecte de infrastructură rutieră, canalizare, alimentare cu apă, extindere de gaze naturale, reabilitări de clădiri, dotări de școli. Îmi propun să continui toate aceste proiecte, să aducem și în restul localităților utilitățile necesare și să mă îndrept spre nevoile actuale ale cetățenilor.

Știri din Dej: Ce probleme persistă în comuna dumneavoastră și ce planuri aveți pentru rezolvarea lor?

Marinela Cremene: Comuna Cășeiu este cea mai mare unitate administrativ-teritorială din zona Dejului. Este o onoare să conduci o asemenea comună, însă responsabilitatea este uriașă. Afirm acest lucru din prisma dificultății de a implementa proiecte de infrastructură în toate cele 10 localități în același timp. Din acest motiv, îmi propun să mă orientez spre acele sate care se depopulează din lipsa infrastructurii și a utilităților. De asemenea, obiectivul meu este reabilitarea clădirilor aflate în domeniul public, care nu au momentan nicio utilitate și care se degradează pe zi ce trece. Spre exemplu, o școală unde nu mai există activitate școlară poate fi transformată în centru de activități pentru copii sau cămin de vârstnici. Soluții există.

Știri din Dej: Cum veți colabora cu consiliul local, consiliul județean și guvernul, dacă acestea vor avea altă culoare politică?

Marinela Cremene: Când vine vorba de administrația publică, culoarea politică nu este un impediment pentru mine atunci când vine vorba de interesul comunității. Cooperarea este în acest caz o dovadă de respect față de cetățean.

Știri din Dej: Dacă ar fi să enumerați câteva principii în care credeți cu tărie, care ar fi acelea și de ce?

Marinela Cremene: Viziune, determinare și perseverență – sunt principii pe care le pun în practică atât în viața personală, cât și în cea profesională.

În plus, reușita unei acțiuni se bazează întotdeauna pe cooperare. Nu am fost niciodată adepta eroilor singuratici. Fac o analogie cu un domeniu drag mie – fotbalul și cred că pentru orice succes sau înfrângere este responsabilă întreaga echipă, nu doar căpitanul.

Știri din Dej: Doriți să le transmiteți un mesaj cetățenilor?

Marinela Cremene: Dragi cetățeni ai comunei Cășeiu, este momentul ca administrația locală să aibă la conducere profesioniști. Suntem o comunitate cu potențial, formată din oameni valoroși în care cred cu adevărat că își doresc o schimbare dincolo de interesele personale.

Obiectivele mele pentru comuna Cășeiu sunt realizabile, dar pun foarte mult accent pe ideea că schimbarea pornește de la firul ierbii. Așadar, ceea ce considerați d-voastră pentru fiecare localitate în parte va cântări cel mai mult în deciziile noastre.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu