Horia Nasra: Rus Casian, un primar de cinci stele, a modernizat în ultimii Cuzdrioara prin proiecte cu finanţare europeană

Cuzdrioara este comuna hotar a județului Cluj cu judeţul Bistriţa-Năsăud, localitate formată din satele Cuzdrioara, Mănășturel și Valea Gârboului, aflată la confluența Someșului Mare cu Someșul Mic.

În ultimii ani localitatea suferit o modernizare vizibilă, principalul vinovat fiind primarul localităţii, Rus Casian, un edil care nu a stat cu mâna întinsă la Guvern sau “la partid” cum se spune în mediul politic, ci a scris alături de echipa sa din primărie şi a implementat proiecte care treptat dar constat au modernizat comuna. Mai sunt multe de realizat însă Rus Casian este cu siguranţă unul dintre primarii inteligenţi şi harnici ai Clujului.

“Casian Rus este un primar de cinci stele care a modernizat comuna prin proiecte europene. Niciodată nu a făcut anticamera cuiva pentru proiectele sale şi le-a identificat finanţare alături de echipa sa. Este unul dintre colegii pe care noi ne bazăm şi în următorii ani. Casian Rus şi viceprimarul Simion  Retegan  nu fac umbră de pomană în Cuzdrioara, rezultatele sunt vizibile.

Dintre proiectele finalizate de cei doi trebuie să amintim: Amenajarea centrului civic al localităţii, practic un sediu administrativ nou, cu parter şi etaj, apoi construcţia unui Centru de Informare turistică, pe Măsura 313, care dispune de o sală de primire a publicului, sală de proiecţii video, de lectură şi alte manifestări, birouri pentru angajaţi, grupuri sociale, băi, spaţii tehnice. Au fost create alei pietonale, parcări pentru autoturisme. A fost inaugurat un mini-complex sportiv în care sunt: teren de fotbal cu suprafaţă sintetică, teren de tenis cu suprafaţă din tartan, pistă de alergare, parc de agrement şi relaxare, cu alei, spaţii verzi, bănci de odihnă, lampadare şi un complex de joacă pentru copii, zonă de fitness cu aparate multifuncţionale, foişor cu o masă de tenis şi alta pentru odihnă iar în curtea primăriei alt foişor pentru oficierea cununiilor. De asemenea cei doi au extins luminatul pe mai multe străzi şi au construit aproximativ zece km de drumuri” a declarat deputatul Horia Nasra.

Întâlnire Cuzdrioara 2013
Centrul Turistic Cuzdrioara
Centrul Turistic Cuzdrioara
Centrul Turistic Cuzdrioara
Centrul Turistic Cuzdrioara
Centrul Turistic Cuzdrioara
Centrul Turistic Cuzdrioara
Întalnire Cuzdrioara
Întâlnire Dej
Parc Cuzdrioara

 

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu