Verificările periodice necesare pentru longevitatea mașinii

Pentru a te asigura că mașina ta funcționează în mod optim, este nevoie să realizezi o serie de verificări periodice, astfel încât să depistezi în mod alert orice neregulă care poate să apară de-a lungul timpului. Acest lucru o să te ajute să încetinești  sau chiar să împiedici agravarea problemei. Acest articol vizează o serie de verificări periodice necesare pentru o bună funcționare a mașinii.

Ce vizează aceste verificări?

Filtrul de aer

Filtrul de aer este un element esențial al mașinii, deoarece reglează aerul care este transportat în motor și ajută la înlăturarea particulelor și a resturilor nocive. Trebuie să te asiguri, periodic, că filtrul de aer acționează corect, reducând emisiile de carburant.

Farurile, semnalele pentru întoarcere, frâna și luminile de parcare

Este extrem de important ca luminile să funcționeze în mod optim (chiar și așa, sunt multe persoane care neglijează acest aspect). Există mai multe tehnici care să susțină verificarea acestor elemente indispensabile. În ceea ce privește farurile, cel puțin o dată pe lună, poziționează mașina în fața unei suprafețe plane, pentru a vedea randamentul farurilor și pentru a te asigura că ambele sunt funcționale și la putere maximă. De asemenea, plimbă-te în jurul mașinii și inspectează vizual cele două semnalizatoare și luminile de parcare pentru a vedea intensitatea acestora. În ceea ce privește luminile de frână, roagă un prieten să se poziționeze în spatele mașinii, timp în care acționezi frâna, astfel încât să poți afla dacă luminile de frână funcționează optim.

Anvelopele

Anvelopele au nevoie de o atenție specială. Este nevoie să le verifici nivelul de uzură periodic, pentru a ști dacă este cazul să le schimbi. Presiunea anvelopelor trebuie să fie verificată lunar, dar și înaintea unei călătorii pe o distanță considerabilă. Trebuie să reții că, în lunile mai reci, presiunea anvelopelor scade. De asemenea, anvelopele trebuie schimbate în funcție de anotimp și de condițiile meteo, cu altele care să fie rezistente și potrivite pentru mașina ta. Spre exemplu, anvelopele marca Barum de la anvelope-oferte.ro sunt rezistente indiferent de condițiile meteorologice, astfel că, o asemenea investiție o să fie productivă pe termen lung.

Uleiul

Uleiul de motor îndeplinește o serie variată de funcționalități. Acesta lubrifiază piesele care se află în mișcare, acționează ca un material de etanșare împotriva resturilor și a impurităților, răcește motorul, reduce uzura și, nu în ultimul rând, previne coroziunea motorului. Este necesar ca uleiul din mașină să fie schimbat periodic, la fiecare 3 luni sau după aproximativ 4800 de kilometri parcurși.

Pentru a vă păstra vehiculul într-o condiție excelentă, este necesar să faceți această serie de verificări cu regularitate, astfel încât să nu existe defecțiuni pe care să nu le sesizați și care, mai târziu, să distrugă bunăstarea mașinii (și, implicit, starea dumneavoastră de dispoziție).

Related posts

Leave a Comment